Bismil İmam Hatip Ortaokulu


Vizyon: Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır.

Misyon: Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir.

Başarılar: %75 BAŞARI SAĞLANARAK FEN, ANADOLU. SAĞLIK VE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FSB LİSELERİNE ÖĞRENCİLER KAZANDIRILMIŞTIR.

Saatler: 08:20 14:30
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: Okulumuz Bismil sanayi yolu üzerinde yeni emniyet binasının arka tarafındadır.Servis ile ulaşım mümkündür.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Farklı Lise türlerine olmak üzere mezun olan bütün öğrencilerimiz liselere yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler: BİSMİL İLÇE MERKEZİ İMAM HATİP OKULLARI ARASI FUTBOL TURNUVASI BİSMİL 2.Sİ
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmalarda finallere kalan öğrencilerimiz olmuştur. 2204 TUBİTAK BÖLGE FİNALİNE KATILMIŞTIR.
Proje Çalışmaları: ERDEM Projesi kapsamında her yıl çalışmalar yürütülmektedir.
Kontenjan Bilgileri: Okulumuz mevcudu 210 öğrenciden oluşmaktadır. Okulumuzun gösterdiği başarılarda, güzel ikliminden ve nezih ortamından dolayı sayımız günden güne artmaktadır.

Telefon - 05053977970

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://bismiliho.meb.k12.tr

Adres - FATİH MAH. 340 SK. NO 2 BİSMİL / DİYARBAKIR

Öğretmen :16
Öğrenci :244
Derslik :22
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :220
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - FATİH MAHALLESİ 340.SOKAK NO:2 BİSMİL/DİYARBAKIR

Adres - FATİH MAH. 340 SK. NO 2 BİSMİL / DİYARBAKIR

Ulaşım Bismil Sanayi Yolu üzerinde olan okulumuz eski Mecit Çelik Kız İmam Hatip Lisesi Binasındadır. Şu an bina BİSMİL İmam Hatip Ortaokuluna yani okulumuza aittir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Diyarbakır´a 55 km uzaklıkta olup, Bismil İlçe merkezindedir.